Sofra
Vücut direncini artıran barbunya, enerji vermesi ve uzun süre zinde hissettirmesiyle de mutfaklarda sık sık pişirilen tarifler arasındadır. İşte size hafif tarifi ve besleyiciliğiyle barbunyalı fasulye tarifi

AYŞE ÜNAL

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Yarım kg taze fasulye

    Yarım kg barbunya

    5 çorba kaşığı zeytinyağı

    1 adet soğan, 3 diş sarmısak

    3 adet domates

    1 adet kesmeşeker

    Yeteri kadar su, tuz

TENCEREYE aldığınız zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı soteleyin. Kabukları soyulup küp doğranmış domates ve kesmeşekeri ilave edip karıştırın. Ayıklanmış ve ortadan ikiye kırılmış fasulye ile barbunyayı katın. Tuzunu ayarlayıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin. Tüm malzemeyi şöyle bir karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika harlı sonra kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz