Sütlü İrmik Helvası

Sütlü İrmik Helvası

Vazgeçemediğimiz bir diğer klasiklerden... İşte Sütlü İrmik Helvası tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbeti için süt ve toz şekeri bir tencerede ısıtıp ılık olarak bekletin. Geniş bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. İrmik ve dolmalık fıstıkları ekleyip rengi değişene kadar sık sık karıştırarak kavurun.

  • 2

    Kavrulan irmiğin içine zerdeçal, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Ilık olarak bekleyen sütlü şerbeti de ekleyip karıştırarak çektirin.

  • 3

    Çektikten sonra ocaktan alıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...