Sofra

10 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    250 gram irmik

    500 ml süt

    250 gram toz şeker

    125 gram tereyağı

    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

    1 çay kaşığı toz zerdeçal

    1 paket vanilya

    1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

    ÜZERİ İÇİN:

    Toz Antep fıstığı içi

Şerbeti için süt ve toz şekeri bir tencerede ısıtıp ılık olarak bekletin. Geniş bir pilav tenceresinde tereyağını eritin. İrmik ve dolmalık fıstıkları ekleyip rengi değişene kadar sık sık karıştırarak kavurun. Kavrulan irmiğin içine zerdeçal, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Ilık olarak bekleyen sütlü şerbeti de ekleyip karıştırarak çektirin. Çektikten sonra ocaktan alıp 20-25 dakika demlenmeye bırakın. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.