Güllaç

Güllaç
ORTA 15 DAKİKA 12 KİŞİLİK

Güllaç gibi bir tatlıyı sevmeyenimiz yoktur diye düşünüyoruz. Sevmeyen varsa Güllaçı, bir de bizim tarifimizle bir deneyin istiyoruz. İşte enfes Güllaç tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Süt, toz şeker ve vanilyayı bir tencerede kaynatın. Daha sonra büyükçe bir tepsiye boşaltın. Gül suyu ilave edip karıştırın. Güllaç yapraklarının yarısını tek tek süte batırın ve ayrı bir tepsiye üst üste yayın.

  • 2

    Ortasına ceviz serpin. Kalan güllaçları da aynı şekilde süte batırıp, cevizin üzerine üst üste yerleştirin. Tepsideki sütlü karışımı güllacın üzerine dökün ve 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz şekilde kesin. Üzerini toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...