Lavantalı Panna Cotta

Biraz da İtalya rüzgarları ile gelelim. İşte Lavantalı Panna Cotta tarifimiz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yaprak jelatini soğuk suya koyup yumuşayana dek bekletin. Krema ve tozşekeri bir kaba alıp, ocağa oturtun. Kısık ateşte şeker eriyene dek ısıtıp ocaktan alın.

  • 2

    Sütü ayrı bir kaba alıp üzerine lavanta, vanilya ve yumuşayan jelatini ekleyip kısık ateşte yanan ocağa oturtun. Isınınca kremayı ilave edin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve içlerini suyla ıslattığınız kaplara paylaştırın.

  • 3

    Soğuyana dek oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra buzdolabına koyup donmasını sağlayın. Yabanmersini ve frambuazla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...