MALZEMELER
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Açmak için buğday nişastası
İç malzemesi için:
İri dövülmüş ceviz ve toz şeker
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbet için:
1 kg toz şeker
3 su bardağı su
1 adet limonun suyu
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su ve şekeri kaynatıp, limon suyunu ekleyin. Soğumaya bırakın. Su, sirke, un, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı yoğurup hamur haline getirin. Hamurdan küçük bezeler koparıp, 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Nişasta desteği ile baklava yufkası inceliğinde açarak, 10 cm genişliğinde, 20 cm uzunluğunda şeritler kesin. Üzerine şekerli ceviz yerleştirerek, fiyonk formunda katlayın. Kenarlarını hafifçe su ile yapıştırıp, kızgın yağda çevirerek kızartın. Önceden hazırlanmış ve soğutulmuş şerbete atarak, hamur şerbeti tamamen çekene kadar bekleterek servis yapın.