Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    200 gram kaymak
    250 gram toz antep fıstığı
    2 adet baklavalık yufka
    2 çorba kaşığı tereyağı

    Şerbeti için:
    2'şer su bardağı toz şeker ve su
    1-2 damla limon suyu
Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. 1-2 damla limon suyu ilave edip, 2 taşım daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. Yufkalardan birini düz bir zemine yayın. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. İkinci yufkayı üzerine serin. Kaymağı yufkanın her tarafına eşit şekilde yaydıktan sonra üzerine antep fıstığı serpin. Karşılıklı kenarlarını uçları ortada birleşecek şekilde kapatın ve kare bir yufka elde edin. Daha sonra yufkayı rulo yapın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan çıkarın ve 2 parmak genişliğinde kesip, kuruyemişli tarafları üste gelecek şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.