MALZEMELER
2 adet baklavalık yufka
300 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
İki buçuk su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzerine: Kaymak, bal
Baklavalık yufkaların arasına eritilmiş tereyağı sürüp üst üste koyun. Daha sonra yufkalardan 10x10 cm'lik kare hamurlar kesin ve fırın tepsisine yerleştirin. Tel kadayıfın üzerine sıvı yağ gezdirip, elinizle didikleyin. Avucunuzla bir parça alıp, kuş yuvası şekli vererek kare kesilmiş yufkanın üzerine koyun. Kadayıf bitene kadar işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Limon suyu ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Üzerini kaymak ve bal ile süsleyip, servis yapın.