MALZEMELER
3 adet orta boy kızartmalık patates
Birer adet soğan ve yumurta
2 yemek kaşığı un
Bir tutam karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
SERVİS İÇİN
Sarımsaklı yoğurt
Patatesleri yıkayıp soyun ve su dolu bir kaba koyup 5 dakika bekletin. Soğanı soyup rendeleyin ve suyunu iyice sıkın. Derin bir kasede yumurtayı çırpıp, rendelenmiş patates, soğan, un, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Derin bir tavayı iyice kızdırıp zeytinyağını tavaya alın. Mücverden yemek kaşığı yardımıyla alıp tavaya dökün ve önlü arkalı kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın