8 adet havuç
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 adet soğan
2 diş sarımsak
4 adet taze patates
6 adet pazı sapı
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet kesme şeker, dereotu
Yeteri kadar su, tuz, karabiber
Havuçları temizleyip verev doğrayın. Kuş üzümünü 10 dakika sıcak suda bekletip süzün. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. Üzerine havuç ilave edip bir-iki dakika kavurun. İrice doğranmış patates ve 1 cm uzunluğunda kesilmiş pazı saplarını tencereye katıp, birkaç dakika daha kavurun.
Tencereye yıkanıp süzülmüş pirinç, kesme şeker, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi suyunda pişmeye bırakın. Suyu azaldığında malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotu ekleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.