Kuş Üzümlü Ve Pirinçli Zeytinyağlı Havuç

Kuş Üzümlü Ve Pirinçli Zeytinyağlı Havuç

Faydaları saymakla bitmeyen havuç ile yemeklerin yanına lezzetli bir meze hazırlayabilirsiniz. Farklı lezzetiyle kuş üzümlü ve pirinçli zeytinyağlı havuç tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Havuçları temizleyip verev doğrayın. Kuş üzümünü 10 dakika sıcak suda bekletip süzün. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları zeytinyağında kavurun. Üzerine havuç ilave edip bir-iki dakika kavurun. İrice doğranmış patates ve 1 cm uzunluğunda kesilmiş pazı saplarını tencereye katıp, birkaç dakika daha kavurun.

  • 2

    Tencereye yıkanıp süzülmüş pirinç, kesme şeker, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak kendi suyunda pişmeye bırakın. Suyu azaldığında malzemenin üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Havuç yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotu ekleyin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...