Kaşar Peynirli Patlıcan

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanları ocakta veya fırın ızgarasında közleyip kabuklarını soyun. Yıkadığınız patlıcanları bir kaba aktarın.
    Sarmısakları 1 tatlı kaşığı tuzla ezin ve zeytinyağıyla birlikte, patlıcana ekleyip karıştırın. Patlıcanlı karışımı,
    fırına dayanıklı bir kaba yayın. Üzerini kaplayacak şekilde rendelenmiş kaşar peynirini yayın. 180 derece fırında, üzeri kızarana dek 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...