Sofra
Brokoli sevmeyenler bu tarife bayılacaklar... Havucun brokoliye ne kadar yakıştığını bu tarifle anlayacaksınız... Havuçlu brokoli nasıl yapılır? Havuçlu brokoli tarifi...

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500 gram havuç

    400 gram brokoli

    500 gram karnabahar

    250 gram haşlanmış dana eti

    Yeteri kadar su

    2 diş dövülmüş sarmısak

    1 su bardağı sebze suyu

    Tuz, karabiber

    Üzeri için:

    1 çay bardağı rendelenmiş

    kaşar peyniri

Havuçları temizledikten sonra ortadan ikiye kesin ve verev doğrayın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin. 5 dakika pişirip çiçeklerine ayrılmış brokoli ve karnabaharı katın. 5 dakika daha pişirdikten sonra (sebzeler toplam 10 dakika pişecek) tencereyi ocaktan alın. Suyunu süzün ve daha sonra kullanmak üzere kenara alın. Sebzelerin yarısını hafif yağlanmış fırın kabına yerleştirin ve üzerine dilimlenmiş eti koyun. Kalan sebzelerle üzerini tamamen kapatın. Sebze suyundan 1 su bardağı alın ve içine sarmısak, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Bu suyu sebzelerin üzerine gezdirin ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20- 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.