Ev Yapımı Adana Kebabı

Ev Yapımı Adana Kebabı

Adana'nın imza lezzetlerinden Adana Kebabı'nı evinizde yapmak artık çok kolay. Bu tarifle mutfağınızda Adana'yı hissedeceksiniz.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Kıyma harcı için geniş bir yoğurma kabına kıymayı alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsağı ekleyin.

  • 2

    Zeytinyağını, tüm baharatları ve buzlu suyu da ilave edin. Ele yapışmayan bir harç elde edene kadar yoğurun.

  • 3

    Streç filmle sarıp buzdolabında 3-4 saat dinlendirin. Ellerinizi hafif suyla ıslatarak harçtan iri bir mandalina kadar alın. Şişe bastırarak kıymayı düz ve uzun şekilde yayın. Uçlarını inceltmeden düzgünce bitirin.

  • 4

    Tüm şişleri hazırladıktan sonra tekrar buzdolabında 30 dakika bekletin.

  • 5

    Önceden ısıtılmış döküm tavada önlü arkalı orta ateşte pişirin. Lavaşın üzerine közlenmiş biber, domates ve sumaklı soğanla birlikte kebapları koyun. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...