Izgara Domatesli Spagetti

Izgara Domatesli Spagetti

Pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz ailenizin çok seveceği ızgara domatesli spagetti tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Izgara domatesler için kiraz domateslerin saplarını ayırmadan yıkayın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Domatesleri bütün halde dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 pişirin. Fırından çıkarıp kenarda bekletin.

  • 2

    Makarna için büyük bir tencerede suyu kaynatın. Kaynayınca 1 çay kaşığı tuz ekleyin. 1 paket spagetti'yi suya alın. Karıştırarak yapışmasını önleyin. 8-10 dakika haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün. Yarım çay bardağı haşlama suyundan ayırın.

  • 3

    Geniş bir tavaya zeytinyağını alın. İnce doğradığınız sarımsakları ekleyin ve hafifçe pembeleşene kadar kavurun. Üzerine domates püresini dökün. Toz şeker, tuz ve karabiberi ekleyin. Sosu orta ateşte 7-8 dakika, kıvam alana kadar pişirin.

  • 4

    Haşlanmış spagetti'yi tavadaki sosa ilave edin. Ayırdığınız haşlama suyunu da katın. Tüm makarnayı sosla iyice karıştırın.

  • 5
    Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine fırınlanmış kiraz domatesleri bütün halde yerleştirin. Rendelenmiş parmesan peyniri veya eski kaşar peynirini serpin. Taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...