6 adet dolmalık enginar
40 gram kuş üzümü
1 su bardağı pirinç
50 gram dolmalık fıstık
4 adet kıyılmış soğan
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarımşar demet dereotu ve maydanoz
1 adet limonun suyu
1.5 yemek kaşığı kuru nane
Birer çay kaşığı tarçın, karabiber ve toz kırmızıbiber
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
8-10 adet yeşil erik
6 dilim limon
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Kuş üzümünü tencereye alın. Üzerine geçmeyecek kadar su ilave edin ve 15 dakika haşlayın. Ayrı bir yerde pirinci ıslatın. Dolmalık fıstık ve soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine tuz, şeker ve pirinç ilave ederek karıştırın. Kıyılmış maydanoz, dereotu, limon suyu ve kuş üzümünü katıp iyice karıştırın. Soğuması için bekletin. Tarçın, kuru nane ve sıcak suyu kaynatın. Soğuduktan sonra harca ilave edin. Karabiber ve toz kırmızıbiberi ekleyip harmanlayın. Enginarların altını düz duracak şekilde kesin. Yatay olacak şekilde yatırıp yapraklarının üst kısmını kesin. Ortadaki çiçek kısmını bir kaşık yardımıyla alın. Üzerlerine fırça yardımıyla limon sürüp geniş bir kabın içindeki limonlu suda 5-10 dakika bekletin. Enginarların içine ve yaprakların arasına hazırladığınız harcı doldurup, tencereye dizin. Üzerine erik ve birer dilim limon yerleştirin. Zeytinyağı, tuz ve şeker gezdirip tencerenin kapağını kapatın. Orta ısıda 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.