Bazlama Üstü Kıymalı Ege Otu Kavurması

Yumuşacık bazlama üzerinde kıymalı Ege otu kavurmasıyla hem doyurucu hem nefis bir lezzet şöleni: Gelenekten ilham alan modern bir tat!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ege otu kavurması için otları yıkayıp ayıklayın.
-
2
Kaynar suda arapsaçı ve ebegümecini 30 saniye, hardal otunu 1 dakika bekletip soğuk suya alın. Blanşe edilmiş otları iyice süzdükten sonra irice doğrayın.
-
3
Tavaya zeytinyağı koyup bir tutam tuz ile otları hafifçe kavurun.
-
4
Kıymalı harç için soğanı ince doğrayıp tavada zeytinyağında hafifçe kavurun. Kıymayı, baharatları vetuzu ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
-
5
Servis tabağına bazlama dilimleri ile zemin yapın. Üzerine kavrulmuş kıyma, süzme yoğurt ve Ege otları kavurmasını yerleştirin. Pul biber serpin ve servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL