Bazlama Üstü Kıymalı Ege Otu Kavurması

Bazlama Üstü Kıymalı Ege Otu Kavurması

Yumuşacık bazlama üzerinde kıymalı Ege otu kavurmasıyla hem doyurucu hem nefis bir lezzet şöleni: Gelenekten ilham alan modern bir tat!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Ege otu kavurması için otları yıkayıp ayıklayın.
  • 2
    Kaynar suda arapsaçı ve ebegümecini 30 saniye, hardal otunu 1 dakika bekletip soğuk suya alın. Blanşe edilmiş otları iyice süzdükten sonra irice doğrayın.
  • 3
    Tavaya zeytinyağı koyup bir tutam tuz ile otları hafifçe kavurun.
  • 4
    Kıymalı harç için soğanı ince doğrayıp tavada zeytinyağında hafifçe kavurun. Kıymayı, baharatları vetuzu ekleyip sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • 5
    Servis tabağına bazlama dilimleri ile zemin yapın. Üzerine kavrulmuş kıyma, süzme yoğurt ve Ege otları kavurmasını yerleştirin. Pul biber serpin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...