Semizotlu Yeşil Makarna

Semizotlu Yeşil Makarna

Lezzetli, sağlıklı ve göz alıcı bir tarif arayanlar için ideal bir seçenek: Semizotlu Yeşil Makarna. Sofralarınıza renk katacak bu pratik ve doyurucu tarifle misafirlerinizi şaşırtmaya hazır olun!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Geniş bir tencerede bol tuzlu su kaynatın. Makarnayı 8-10 dakika haşlayın. Ardından süzerek bir kenarda bekletin.

  • 2

    Semizotunu ayıklayın. Geniş bir kaseye su doldurup semizotunu içine alın, birkaç dakika bekletin. Hafifçe ovalayarak yıkayın. Bu işlemi su berraklaşana kadar 2-3 kez tekrarlayın. Süzgece alıp suyunu süzdürün, fazla suyu temiz bir bezle alın.

  • 3

    Tavaya zeytinyağını alın. İnce doğranmış sarımsakları ekleyip kavurun. Ayıklanmış semizotunu tavaya ilave edin. 1-2 dakika soteleyin.

  • 4

    Haşlanmış makarnayı tavaya ekleyin. Üzerine lime kabuğu rendesi ve taze sıkılmış lime suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serpin. Tüm malzemeyi harmanlayın.

  • 5

    Makarnayı tabaklara alın. Üzerine kavrulmuş susam serpin. Taze semizotu yaprakları ve lime dilimleriyle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan Kabak ve Patlıcanla Ezber Bozan Tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...