Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet pancar
    1 su bardağı un
    1 adet yumurta
    3-4 çorba kaşığı krem peynir
    4 adet armut
    Yarım çay bardağı esmer şeker
    2 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesi
    1 demet roka
    5-6 dal maydanoz
    2 adet Çengelköy salatalığı
Krep için pancarı sapları ile birlikte irice doğrayıp tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve şarap sirkesi ekleyip haşlayın. Pancarın suyunu süzüp, kabuklarını soyun ve blenderden geçirin. Üzerine 3 su bardağı pancar suyu, un ve yumurta ekleyip karıştırın. Karışımdan 1 çorba kepçesi alıp, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Krebin içine krem peynir sürüp rulo şeklinde sarın. Pancarlı karışım bitene dek işlemi tekrarlayın. Çöp şişlere geçirip kenara alın. Kızarmış armut için armutları dört eşit parçaya bölün. Esmer şekerli tereyağında kızartıp çöp şişlere geçirin. Elle irice parçalanmış roka ve maydanozu servis tabağına alın. Üzerine irice dilimlenmiş salatalık serpiştirin. Krep ve armut şişleri yerleştirip servis yapın.