Sardalyalı Patates Salatası

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patatesleri yıkayın. Taze patates kullanıyorsanız kabuklu olarak kullanabilirsiniz. Patatesleri dilimleyin. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ile pişirme kağıdı serili bir tepsiye üst üst gelmeyecek şekilde dizin.
-
2
Önceden ısıtılmış 200 fırında 15 dakika pişirin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış taze soğan, sarımsak, tuz ve toz kırmızıbiberi karıştırın.
-
3
Sıcak patateslerle sosu harmanlayın. Sardalyaleri yıkayıp kurulayın. 1 çay kaşığı tuz ve kalan zeytinyağı ile karıştırıp ızgara yapın.
-
4
Doğranmış yeşilliklerle patatesleri karıştırın. Üzerine sardalyaları yerleştirin ve dilimlenmiş limonla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL