MALZEMELER
4-5 adet haşlanmış patates
1 su bardağı ince kıyılmış
kırmızı lahana
5 dal taze soğan
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 adet ince kıyılmış kırmızı biber
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
2 diş ince kıyılmış sarmısak
1 çorba kaşığı kaju fıstığı
1 çorba kaşığı kavrulmuş susam
1 çay kaşığı kekik
tuz
Sos için:
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı nar sirkesi
Haşlanmış patatesi küp şeklinde doğrayıp, salata kasesine alın. İçine kırmızı lahana, ince kıyılmış taze soğan, dereotu, kırmızı biber, ceviz, sarımsak, kaju fıstığı, susam, kekik ve tuzu ilave edip karıştırın. Sos için zeytinyağı, limon suyu ve nar sirkesini iyice karıştırıp, salatanın üzerine gezdirin. Tatların birbirine geçmesi için buzdolabında yarım saat bekletip servis yapın.