150 gram ince doğranmış beyaz lahana (çok az tuz ilavesiyle elle hafifçe ezilmiş)
50 gram haşlanmış nohut
1 adet salatalık (kabuklu olarak ince dilimlenmiş)
6-7 adet büyük boy çilek (dilimlenmiş)
Fesleğen yaprakları
BİZİM ÖNERİMİZ: TATLIMSI SOS
2 yemek kaşığı üzüm pekmezi
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 tutam tuz
2 tutam karabiber
2 tutam pul biber (acı veya tatlı)
Sos için gereken malzemeyi küçük bir kavanozun içine doldurun. Salataya eklemeden önce kavanozu iyice sallayıp sosun karışması gerektiğini unutmayın. Kapağı sıkıca kapatılabilen bir kavanozun (500 gramlık kavanoz olmalı) içine sırasıyla lahananın yarısı haşlanmış nohut, dilimlenmiş salatalık, kalan lahana, ve çilek dilimlerini (birkaç yaprak fesleğen eklemeyi unutmayın) ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Salatanız hazır. Kapağını kapatıp dilediğiniz yerde keyifle yiyin. Yemeden önce sosunu eklemeyi unutmayın.