Karidesli Kepekli Pirinç Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kepekli pirinci sıcak suda yarım saat bekletin. Yarım su bardağı sıvı yağın yarısını bir tencereye alıp pirinci 5 dakika kavurun. Tuzunu ekleyin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın. karidesleri kaynamakta olan suya atıp 2-3 dakika haşlayıp süzün. Bir tavaya kalan sıvı yağı koyup jülyen doğradığınız renkli biberleri yumuşayana kadar sote edin. Üzerine bebek mısırları ve karidesleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Karidesli harcı pilavla harmanlayıp servis tabağına alın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL