Kestaneli Yenibaharlı Pilav

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pirinci 1 çay kaşığı tuz eklenmiş kaynar suda 20 dakika dinlendirin. Yıkayıp suyunu iyice süzün ve kenara alın. Küp doğranmış soğanı tereyağı, zeytinyağı ve toz şeker karışımında soteleyin. Kabukları temizlenmiş kestane ilave edip kavurmaya devam edin. Pirinç ekleyip, biraz kavurduktan sonra limon suyunu hindi suyu ile birlikte ekleyin. Kalan tuzu ekleyip, önce harlı kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene dek ve tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Ocaktan alıp, yenibahar ilave edin. 5 dakika dinlendirip, karıştırın. Üzerini mutfak havlusu ile örtüp kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...