Zerdeçallı Etli Firik Pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tencereyi ısıtıp, eti ilave edin ve karıştırmadan et suyunu salana dek pişirin. Suyunu salınca karıştırıp, yeniden çekene dek pişirin. Tereyağı, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Su ilave edip, et yumuşayana dek pişirin. Ocaktan almaya yakın tuzunu ayarlayın. Firik pilavı için küçük küp doğranmış soğanı zeytinyağında yumuşayana dek soteleyin. Toz zerdeçal, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Firik bulguru, küp doğranmış domates ve kırmızı biber ilave edip bir iki çevirin. Eti ekleyip, üzerini iki parmak geçene dek sıcak su ilave edin ve tuzunu ayarlayın. Kaynayana dek harlı, kaynadıktan sonra kısık ateşte bulgur suyunu çekene dek pişirin. Bulgur sert ise yarım çay bardağı daha sıcak su ilave edip kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL