Damla Sakızlı Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirincin üzerine dört parmak geçecek kadar ılık su ilave edin ve 1 saat dinlendirin. Daha sonra suyunu süzüp, iyice yıkayın. Küçük bir tencerede su, tereyağı, tuz ve toz şekeri kaynatın. Damla sakızını havanda iyice dövüp, tencereye ekleyin ve karıştırın. Pirinci orta boy bir fırın kabına alıp, üzerine damla sakızlı karışımı dökün ve hafifçe karıştırın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında suyunu çekene kadar pişirin. Fırından alıp, çatalla hafifçe karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL