Fırında Baharatlı Tavuk Pilav
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Dört çorba kaşığı zeytinyağı, kekik, kırmızıbiber, sarmısak, karabiber ve 1 çay kaşığı tuzu iyice karıştırıp, tavuk bagetlere ovuşturarak sürün. Geniş bir fırın kabının tabanına soğanı yayın. Üzerine karabiber ve kalan tuzu serpip, yıkanıp suyu süzdürülmüş pirinci yayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve tavuk suyu gezdirip, üzerine tavukları yerleştirin. Cranberry serpiştirip, pişirme kağıdı ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Isıyı 220 dereceye çıkarıp, pişirme kağıdını alarak 10 dakika daha pişirin. Fırından alıp, pilavı çatal yardımıyla havalandırın. Taze kekik ve adaçayı ile süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL