Arpa şehriye pilavı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Kırmızı biberi küp doğrayın. Mantarı ince doğrayın. Ayçiçeği yağını tavaya alıp kırmızı biberi bir-iki dakika kavurun. Üzerine mantarı katın. Suyunu salıp çekene kadar kavurduktan sonra kenara alın. Tereyağını kızdırıp şehriyeyi rengi dönene kadar kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, biberli-mantarlı karışım, haşlanmış nohut, tuz ve karabiber ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, ocaktan alın. Kıyılmış dereotu ekleyip karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL