Mihaliç Peynir Pilavı
ORTA
KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci geniş bir kaba alıp üzerini geçecek kadar ılık su ve bir tutam tuz ekleyerek yarım saat bekletin. Süzüp sudan geçirin ve kenara alın. 2 Diğer taraftan tereyağını bir tavaya alıp havucu soteleyin. Üzerine pirinci ilave edin ve beyazlaşana dek karıştırarak kavurun. Su, tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın. Kaynayana dek yüksek, kaynadıktan sonra kısık ateşte, suyunu çekene dek pişirin. Peynir ve dereotu ekleyip ocağı kapatın. Üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın ve 10 dakika demlendirdikten sonra karıştırarak servis yapın.AŞÇININ NOTUPilavın suyunu ekleyince önce yüksek ısıda, kaynamaya başladıktan sonra da düşük ısıda pişirirseniz, kıvamlı ve lezzetli olur. Mihaliç peyniri oldukça tuzlu olduğundan pilava bu durumu dikkate alarak tuz ekleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL