Sofra
Şık sunumu ve lezzetli tarifiyle iftar sofralarınızı şenlendirecek bir pilav tarifi arıyorsanız, bu tarifi mutlaka deneyin. Kolay tarifiyle Üç Renkli Pilav tarifi.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    PİLAV İÇİN

    4 su bardağı pirinç

    6 yemek kaşığı tereyağı

    6 su bardağı sıcak su, tuz

    YEŞİL KAT İÇİN

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    1 tatlı kaşığı kimyon tohumu

    2 diş kıyılmış sarımsak

    2 adet kakule

    2 dal taze soğan

    3-4 kök ıspanağın yaprakları

    Yarım su bardağı haşlanmış bezelye

    Yeteri kadar tuz

    SARI KAT İÇİN

    Bir tutam safran

    2 yemek kaşığı ılık su veya süt

    Birer tatlı kaşığı zerdeçal ve tereyağı

    Yarım çay bardağı kaju fıstığı

    1 su bardağı rendelenmiş havuç

    Yarım çay bardağı kuru üzüm, tuz

    MOR KAT İÇİN

    1 tatlı kaşığı tereyağı

    Yarım su bardağı haşlanıp rendelenmiş kırmızı pancar

    2 dal dereotu

    2 diş kıyılmış sarımsak

    3 yemek kaşığı pancarın haşlama suyu

    1 tatlı kaşığı sirke

    1 tatlı kaşığı bal

    Yeteri kadar tuz ve karabiber

    ÜZERİ İÇİN

    Toz Antep fıstığı, yarım çay bardağı bütün Antep fıstığı

Pirinci üzerini geçecek kadar tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Süzüp sudan geçirin. Tereyağını bir tencereye alıp pirinci rengi dönene dek kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyin. Suyunu çekene dek pişirin. Üzerine kağıt havlu kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.Yeşil katı hazırlamak için tereyağını bir tencereye alıp eritin. İçine kimyon tohumu, sarımsak ve kakule tohumu ekleyin. Bir-iki kez çevirip kıyılmış taze soğan, ıspanak, bezelye ve tuzu katın. Sebzeler hafifçe yumuşayana dek pişirip kenara alın. Sarı katı hazırlamaya başlamadan 15 dakika önce safran ve zerdeçalı sütle ıslatın. Tereyağını eritip kaju fıstığını 1 dakika kavurun. Üzerine rendelenmiş havuç, kuru üzüm, safranlı karışım ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 3 dakika havuç yumuşayana dek pişirip kenara alın. Mor katı hazırlamak için tereyağını eritip, sarımsak, pancar, pancar suyu, dereotu, sirke, bal, karabiber ve tuzu ekleyin. Karışım iyice kaynayınca altını kapatın. Demlenen pilavı 3 eşit parçaya ayırın. Her birine farklı renklerde hazırladığınız karışımları ekleyin ve pirinci ezmeden karıştırın. Bir kek kalıbını suyla ıslatın. Sırasıyla yeşil, sarı ve mor renkli pilavları koyup üzerine bastırın. Ters çevirerek servis kabına aktarın. Üzerini toz ve bütün Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.