Sofra

5 Porsiyon
Ev Yapımı

MALZEMELER

    Yarım su bardağı pilavlık bulgur

    400 gram kemikli parça et (küçük boy)

    5 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı salça

    2 tatlı kaşığı acı pul biber

    Yarım tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

    6 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz

    ÜZERİ İÇİN

    Nane

Eti eritilmiş tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salça, pul biber, toz kırmızıbiber ilave edip, 1-2 kez çevirin. Bulgur ekleyip tuzunu ayarlayın. Su ilave edip kısık ateşte bulgur ve et iyice yumuşayana kadar pişirin. Arzuya göre üzerine nane serpip, dilimlenmiş soğanla birlikte servis yapın.