Sofra
Düğün, bayram gibi hususi günlerde veya Ramazan ayında iftar sofrası için hazırlanan Divriği pilavının malzemeleri nelerdir? İşte kolay tarifiyle Divriği pilavı…

4-6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500 gram bütün dana eti

    1 tatlı kaşığı elde dövülmüş karabiber ve yenibahar

    6 su bardağı pirinç

    200 gram tereyağı

    1 adet orta boy soğan

    12 su bardağı et suyu

    1 çay bardağı haşlanmış nohut

    15-20 adet Besni üzümü

    1 tatlı kaşığı tuz

Eti haşlayıp, uzun ince parçalara bölün. Tuz, karabiber ve yenibaharı ilave edip harmanlayın. Bir gece dinlendirin. Pirinci sıcak ve tuzlu suda 1 saat dinlendirin. Pirinci iyice yıkayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp, eritin. İnce kıyılmış soğan ekleyip bir iki çevrin. Üzerine eti, nohudu ve üzümü sıra ile tek tabaka halinde yayın. Pirinci de eklendikten sonra kaynar et suyunu dökün. Pirinç suyunu çekene kadar karıştırmadan pişirin. Kalan tereyağını tavada kızdırın. Daha sonra pilavın üzerine dökün. Pilav tenceresinin kapağı kapalı olarak bohçaya sarın. En az 2 saat dinlendirin. Tencereyi servis tabağına ters çevirip çıkarın. İster çıkardığınız gibi, isterseniz de pilavı harmanlayıp servis yapın.