Sofra
Herkesin severek yediği makarnayı evde kendiniz de kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki ev yapımı makarnanın malzemeleri nelerdir? Ev yapımı makarna nasıl yapılır? İşte tüm detaylarıyla ev yapımı makarna tarifi

4-6 Porsiyon

MALZEMELER

    350 gram çok amaçlı beyaz un

    150 gram sarı sert buğday unu veya makarnalık ince irmik unu

    Yarım çay kaşığı tuz

    5 adet yumurta

    1 yemek kaşığı zeytinyağı

    SERVİS İÇİN

    1 su bardağı ev yapımı domates sos veya yarım çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Unla irmiği karıştırıp içine yumurtaları kırın. Sert kıvamlı bir hamur elde edene kadar yaklaşık 10 dakika yoğurun. İki bezeye bölüp, her birini yuvarlayın. Bir adet bezeyi merdane yardımıyla ve önlü arkalı ara sıra unlayarak inceltin. Diğer bezeyi de aynı şekilde hazırlayın. Hamurların üzerine un serpip, mutfak havlusu ile örtün ve 10-15 dakika oda ısısında dinlendirin. Hamurların üzeri yeteri kadar kuruyunca, üst üste koyup geniş ve gevşek bir rulo yaparak dilediğiniz kalınlıkta kesin. Şeritlere un serpip silkeleyin. Tuzlu kaynar suda 5-7 dakika haşlayıp servis tabaklarına alın. Üzerlerine domates sos gezdirin ya da parmesan serpip ılık olarak servis yapın.