Mirik Köfte
Sivas’ın en çok tüketilen lezzetlerinden biridir, mirik köfte. Peki malzemeleri nelerdir ve nasıl yapılır? İşte sizlere mirik köfte tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bulguru suyla ıslatıp 15 dakika bekletin. Diğer malzemeleri ekleyerek iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalara bölüp yuvarlayın. Makarna haşlar gibi kaynar suya atıp haşlayın. Suyunu süzdükten sonra tabağa alın.
-
2
Üzerine yoğurdu gezdirin. Tavada tereyağını eritip nane ekleyin. Toz kırmızıbiber ekleyip karıştırın. Bu karışımı da yoğurdun üzerine döküp servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL
DİLŞAT YAŞAR