Enginarlı Safranlı Pilav

Enginarlı Safranlı Pilav nasıl yapılır diye merak edenler için kolay tarifiyle, Enginarlı Safranlı Pilav tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Pirinci tuz eklediğiniz sıcak suda 20 dakika bekletin ve süzün. Safranı, 1 su bardağı kaynar suya koyup soğumasını önlemek için üzerini kapatın ve 10 dakika bekletin.
-
2
Zeytinyağını bir tencereye alıp, rendelenmiş havuç ve ince kıyılmış soğanı kavurun. Üzerine haşlanmış enginar kalbi ve limon suyu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Pirinç, tuz ve karabiber katıp karıştırın.
-
3
Safranı suyuyla birlikte tencereye katın. Ocağı kısıp suyunu çekene dek pişirin. Ocağı kapatın ve tencerenin üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın. 10 dakika demlendirdikten sonra, kıyılmış nane ekleyip karıştırın. Dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL