Limon Kremalı Brüksel Lahanası

Limon Kremalı Brüksel Lahanası

Karamelize edilmiş limon kremasıyla buluşan Brüksel lahanası, hem ferahlatıcı hem de lezzet dolu! Hafif ekşi, kremsi ve çıtır dokusuyla sofralarınıza yepyeni bir tat katın.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Brüksel lahanalarını yıkayıp, enine ikiye kesin. Temiz bir mutfak bezi ile iyice kurulayın.
  • 2

    Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Brüksel lahanası ve çok ince doğranmış pastırmayı ekleyin. Orta ateşte 1-2 dakika kavurup, ocağın altını kısın. Krema, süt ve suyu üzerine ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
  • 3

    Brüksel lahanalarını kevgir yardımıyla servis tabağına alın. İçinde kalan suya yarım limonun suyunu ekleyip 1-2 dakika karıştırın.
  • 4

    Limon sulu sosu servis tabağına aktardığınız Brüksel lahanalarının üzerine gezdirin. Üzerine ufalanmış keçi peyniri serpip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...