Limon Kremalı Brüksel Lahanası

Limon Kremalı Brüksel Lahanası
KOLAY 10 DAKİKA 4 KİŞİLİK

Karamelize edilmiş limon kremasıyla buluşan Brüksel lahanası, hem ferahlatıcı hem de lezzet dolu! Hafif ekşi, kremsi ve çıtır dokusuyla sofralarınıza yepyeni bir tat katın.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Brüksel lahanalarını yıkayıp, enine ikiye kesin. Temiz bir mutfak bezi ile iyice kurulayın.
  • 2

    Geniş bir tencerede tereyağını eritin. Brüksel lahanası ve çok ince doğranmış pastırmayı ekleyin. Orta ateşte 1-2 dakika kavurup, ocağın altını kısın. Krema, süt ve suyu üzerine ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika pişirin.
  • 3

    Brüksel lahanalarını kevgir yardımıyla servis tabağına alın. İçinde kalan suya yarım limonun suyunu ekleyip 1-2 dakika karıştırın.
  • 4

    Limon sulu sosu servis tabağına aktardığınız Brüksel lahanalarının üzerine gezdirin. Üzerine ufalanmış keçi peyniri serpip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...