Fırında Tatlı Patates

Hem lezzetli hem pratik hem de değişik tatları seviyorsanız fırında tatlı patates tarifini denemelisiniz. Ana yemeklerin yanında enfes bir yardımcı yemek olacak.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tatlı patatesleri, kabuklarını soymadan iyice temizleyin. Patatesin en alt kısmı bütün kalacak şekilde, üstten ince dilimler keser gibi derin kesikler atın. Hazırladığınız patateslerin her tarafına biberiyeli ghee sürün. Tuz, karabiber ve toz kırmızıbiber serpin.
-
2
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında her 5 dakikada bir üzerine ghee sürerek patatesleri pişirin. Patatesler yumuşadığında ve üzeri kabuk tutup kızardığında fırından alın. Son kez ghee sürüp biberiye ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL