Köri Soslu, Sarımsaklı Köfte
 
                                                Köri sosunun aroması ve sarımsağın keskin tadıyla lezzetlenen bu köfteler hem farklı hem de iştah açıcı bir ana yemek alternatifi sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Köfte hamuru için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun.
- 
                    2
                    Köfte hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve tepsiye dizip üzerini streçleyin. Buzdolabında 1 saat bekletin.
- 
                    3
                    Köri sos için tereyağını eritip unu kavurun. Köri ve sütü ilave edip iyice karıştırın.
- 
                    4
                    Kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırın. Kıvam alınca ocaktan alın, tuz ekleyip tatlandırın. Köri sosunuz hazır.
- 
                    5
                    Köfte hamurlarını fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında veya ızgarada ya da tavada pişirin.
- 
                    6
                    Köri sosu, dilimlenmiş turp, taze sarımsak ve Frenk üzümü ile süsleyip servis yapın. Dilerseniz en son taze çekilmiş karabiberle tatlandırabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
                ve Daha Fazlası ...
            
            
                ABONE OL
                
            
            
         
                             
                                     
                                     
                                    