Köri Soslu, Sarımsaklı Köfte

Köri sosunun aroması ve sarımsağın keskin tadıyla lezzetlenen bu köfteler hem farklı hem de iştah açıcı bir ana yemek alternatifi sunuyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfte hamuru için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp iyice yoğurun.
-
2
Köfte hamurundan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın ve tepsiye dizip üzerini streçleyin. Buzdolabında 1 saat bekletin.
-
3
Köri sos için tereyağını eritip unu kavurun. Köri ve sütü ilave edip iyice karıştırın.
-
4
Kıvam alana kadar kısık ateşte sürekli karıştırın. Kıvam alınca ocaktan alın, tuz ekleyip tatlandırın. Köri sosunuz hazır.
-
5
Köfte hamurlarını fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 derece fırında veya ızgarada ya da tavada pişirin.
-
6
Köri sosu, dilimlenmiş turp, taze sarımsak ve Frenk üzümü ile süsleyip servis yapın. Dilerseniz en son taze çekilmiş karabiberle tatlandırabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL