Harput Köftesi Tarifi

Geleneksel lezzetler üzerinden yıllar geçse de sofralardaki yerini hiç değiştirmez. Harput köftesi de bu lezzetler arasında. Evde yapılabilecek tarifiyle Harput Köftesi Tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Bulguru yıkayıp süzün. Üzerine kıyma, kıyılmış soğan, reyhan, tuz ve karabiber ilave edip yarım saat yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak yassı köfteler yapın.

  • 2

    Ayrı bir yerde su, domates salçası, biber salçası ve tereyağını tencereye alın. Bir tutam tuz ilave edip kaynayana dek karıştırarak pişirin.

  • 3

    Köfteleri ilave edip 20 dakika sosla birlikte pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...