Dut Çullaması Tarifi

Dut Çullaması Tarifi

Erzurum'un yöresel lezzetlerinden dut çullaması, besleyici olması ve hastalıklara karşı vücut direncini artırdığı için kış aylarının vazgeçilmez tariflerinden.. Üzerini ceviz ve fındıkla da süsleyerek konulduğu sofralarda lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakmaya aday.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Dut kurularını yıkayıp kurulayın. Yumurtaları geniş bir kaba alıp üzerine tuz, karabiber ve tarçın ekleyip çırpın.

  • 2

    Tereyağını kızdırıp dut kurularını birkaç dakika kavurun. Üzerine çırpılmış yumurta katıp pişirin.

  • 3

    Yapraklarına ayırdığınız dereotunu ekleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...