
400 gram dana kıyma
1 su bardağı haşlanmış pirinç
Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Birer çay kaşığı tarçın ve kimyon
Yarım çay kaşığı tuz
İÇ MALZEME İÇİN
4 adet haşlanmış yumurta
8 adet kuru erik
4 adet ceviz içi
2 yemek kaşığı kuru üzüm
SOSU İÇİN
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
1 tutam safran
Yarım tatlı kaşığKöfte harcı için tüm malzemeyi geniş bir kaba alıp 8-10 dakika yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Dinlenen köfte harcını 4 eşit parçaya bölün. Her parçayı avucunuzda açın ve içine 1 adet haşlanıp kabukları soyulmuş yumurta, 2 adet kuru erik, 1 adet ceviz ve 3-4 adet kuru üzüm koyup büyük bir top haline getirin. Hazırladığınız büyük köfteleri fırın kabına alın. Sosu için tüm malzemeyi karıştırıp köftelerin üzerine dökün. Köftelerin yanmaması için kabın üzerini önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika kontrol ederek pişirin.