Ev Usulü Yoğurtlu Kebap

Kendimize ve sevdiklerimize pek güzel bir ziyafet sofrası kurabiliriz. Et, tereyağı ve sosun hafifletici güzelliği yoğurt sayesinde ziyafet sonrası midemizi sakinleştirme problemini ilk saniyede çözebiliriz. Peki Ev Usulü Yoğurtlu Kebap nasıl yapılır? İşte tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Köfte için bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Hazırladığınız köfteleri tavaya aldığınız sıvı yağda kızartın.
-
2
Domates sos için kabukları soyulmuş domatesleri rendeleyin ve tavaya alın. Sarımsak ve zeytinyağı ilave edip, kısık ateşte 2 dakika kaynatın. Servis için küp şeklinde doğradığınız pideyi tavada hafifçe kızartın ve servis tabağına dizin. Üzerine kızarmış köfteleri koyun ve çırpılmış yoğurt ile domates sosu gezdirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler