Karnıyarık

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle: Karnıyarık
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Patlıcanları alacalı soyun. Tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra sudan çıkarıp yıkayın ve kurulayın. Kızdırılmış ayçiçeği yağında patlıcanları, arkalı önlü kızartın. Sonrasında patlıcanları su dolu bir kaba aktarıp 5 dakika bekletin.
-
2
Sudan aldığınız patlıcanların ortasını bıçak yardımıyla açın. Fazla derin olmayan bir tencereye dizin. Bu arada küp doğranmış soğan ve sarımsakları kıymayla birlikte ayçiçek yağında 3-4 dakika kavurun.
-
3
Üzerine küçük doğranmış domatesleri, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Kıymalı harcı, 1-2 dakika daha kavurun. Patlıcanlara, hazırladığınız kıymalı harcı pay ederek doldurun. Üzerilerini, domates dilimi ve sivri biberle süsleyin. Tencereye bir-bir buçuk su bardağı sıcak su ekleyip, 15-20 dakika pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL