Fırında Patates Püreli Pırasa Tarifi
 
                                                Akşama misafirleriniz gelecek ve siz hala ne yapacağınızı mı düşünüyorsunuz? O zaman bu tarifle akşam sofranızı taçlandırmaya ne dersiniz? Patates ve pırasanın uyumunun harika olduğunu bu tariflle anlayacaksınız! Fırında patates püreli pırasa nasıl yapılır?İşte fırında patates püreli pırasa tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
- 
                    1
                    Patatesleri soyup irice doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ve bir tutam tuz ekleyip yumuşayana dek pişirin. 
- 
                    2
                    Suyunu süzdükten sonra biraz ılıtın ve çatalla ezerek püre haline getirin. Üzerine kaşar peyniri, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Pırasaları çok ince olmayacak halkalar halinde doğrayın. 
- 
                    3
                    Soğan ve havucu temizleyip küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp, havucu ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak kavurduktan sonra pırasa ve soğanı katın. 
- 
                    4
                    Birlikte bir-iki dakika kavurup, kıyma, tuz, karabiber, pul biber ve yenibahar katın. En son küp doğranmış domates ilave edin ve suyunu çekene dek pişirin. 
- 
                    5
                    Ortası delik bir kek kalıbını yağlayıp, patates püresinin yarısını kenarlarını da kaplayacak şekilde içine koyun. Üzerine pırasalı harcı koyup düzeltin. 
- 
                    6
                    Yeniden patates püresi koyun ve harç görünmeyecek şekilde kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 45 dakika pişirin. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Dilimleyerek servis yapın. 
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
 
                             
                                     
                                     
                                    