Sofra
Evde sini köftesi nasıl yapılır? Sini köftesinin malzemeleri nelerdir? Sevilen tarifiyle sini köftesi.

6-8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Kolay
Ev Yapımı

MALZEMELER

    İÇ HARCI İÇİN

    250 gram orta yağlı kıyma

    Yarım çay bardağı zeytinyağı

    1 adet soğan

    1 tatlı kaşığı biber salçası

    Yarım çay kaşığı kimyon

    2 çay kaşığı tatlı pul biber

    Yarım çay bardağı kıyılmış ceviz

    8-10 dal kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber

    DIŞI İÇİN

    2 adet patates

    3 yemek kaşığı irmik

    350 gram esmer ince bulgur (karınca başı)

    1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası

    1 tatlı kaşığı silme kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz

    TEPSİYİ YAĞLAMAK İÇİN

    1 çay bardağı zeytinyağı

Köftenin iç harcı için kıymayı suyunu salıp çekene kadar bir tavada kavurun. Ardından sırayla zeytinyağı, ince kıyılmış soğan ve biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Salçanın kokusu çıktıktan sonra kimyon, pul biber ve cevizi ekleyip bir iki dakika daha kavurup ocağı kapatın. Maydanozu da ekleyip karıştırın ve kenara alın. Dışı için patateslerin kabuğunu soyup haşlayın. Ilındıktan sonra haşlanan patatesleri, bir buçuk su bardağı haşlama suyunu, irmiği ve bulguru karıştırıp 30 dakika dinlenmeye bırakın. Dinlenen bulgura kalan malzemeleri de ekleyip karıştırın. Dış harcı 15 dakika kadar, elinizi suya batırarak yoğurun. Bulgur tüm malzemeyle karışınca hamuru ikiye ayırın. Orta boy yuvarlak bir fırın tepsisini zeytinyağıyla yağlayın. Hamurun yarısıyla fırın tepsinin, yarım cm'den biraz daha kalın olacak şekilde yayın. Üzerine harcı döküp eşit olarak yayın. Kalan hamuru elinizle ıslatarak harcın üzerini kapatın. Üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Ardından sini köftesini kare dilimler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.