2 su bardağı ince bulgur
Yeteri kadar su1 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz
Yarım kg kıyma (2-3 kere çekilmiş)İÇ MALZEME İÇİN:
Yarım kg kıyma2 adet soğan
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı1 su bardağı kıyılmış ceviz
Tuz, karabiberKIZARTMAK İÇİN:
TereyağıSUNUMU İÇİN:
Cevizli biber
İç harcı için kıyma ve kıyılmış soğanı ayçiçeği yağında kavurun. Ceviz, tuz ve karabiber ilave edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Dış harç için bulgurun üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve ıslatın. İçine kıyılmış soğan, kimyon, salça ve tuz ilave edip, yoğurun. Daha sonra kıymayı ekleyin ve tekrar yoğurarak hamur haline getirin. Harçtan cevizden büyük parçalar koparın ve tatlı tabağı büyüklüğünde ince olacak şekilde elinizle açın. Açtığınız 1 adet hamurun üzerine iç harçtan koyun ve diğer açtığınız hamurla üzerini kapatın. Kenarlarını iyice bastırarak kapatın. Kalan hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Tavaya aldığınız tereyağında önlü arkalı kızartın.