Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Zor

MALZEMELER

    6 adet kuzu incik
    1 adet soğan
    1 tatlı kaşığı tuz
    8-10 adet tane karabiber
    1’er adet havuç, pırasa ve patates

    Hamur için:
    2 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1’er çorba kaşığı sıvıyağ ve yoğurt
    1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için:
    1 adet yumurta sarısı
    2 damla limon suyu
    1 tatlı kaşığı sıvıyağ
HAMUR için un, yumurta, sıvıyağ, yoğurt ve tuzu iyice karıştırın. Azar azar su ekleyip çok yumuşak olmayacak bir hamur elde edin. 6 bezeye ayırıp dinlenmeye bırakın. İncikleri yıkayıp, tencereye yerleştirin. Kabuğu temizlenmiş bütün soğan, havuç, pırasa, patates, karabiber ve tuz ekleyin. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlamaya bırakın. İncikler kemiğinden hafif ayrılınca haşlanmış demektir. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kenara ayırdığınız bezeleri teker teker mantı hamuru kalınlığında açın. İncikleri hamurlara sarıp, açılmaması için soğan veya maydanoz sapı ile bağlayın. Üzerlerine yumurta sarısı, limon suyu ve sıvıyağ karışımını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.