Kabak Carpaccio Yatağında Misket Köfte
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Carpaccio için kabakları mandolin yardımıyla veya bıçak ile ince dilimleyin. Limonların suyunu sıkın ve sarımsakları rendeleyip tuz ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp en az 1 saat buzdolabında bekletin. Köfte harcı için soğanı temizleyip dörde bölün. Daha sonra tüm malzemeyi mutfak robotuna alıp çekin. Karışımdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Sıvı yağı ve toz kırmızıbiberi tavaya alıp ısıtın. Köfteleri ekleyip, sallayarak pişirin. Servis için nane yapraklarını elinizle parçalayarak veya bıçak yardımıyla doğrayıp yoğurda katın. Kabak carpaccio'ları servis tabağına dizin. Üzerine köfteleri koyun. Dilerseniz nane yapraklarıyla süsleyin. Hazırladığınız naneli yoğurtla beraber servis yapın
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL