Sofra
Akşam yemeğine henüz karar vermediyseniz bu lezzeti mutlaka denemelisiniz! İşte tadı damağınızda kalacak ezme güveç tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta
Ev Yapımı

MALZEMELER

    500 gram parça kuzu eti

    4 adet bostan patlıcanı

    4 adet köy biberi

    8 adet domates

    4 diş kıyılmış sarımsak

    1 yemek kaşığı domates salçası

    2 yemek kaşığı tereyağı

    Yarım çay kaşığı karabiber ve kimyon

    1 çay kaşığı pul kırmızı biber, tuz

Eti geniş bir kaba alın. Üzerine küp doğranmış patlıcan, biber ve domates ekleyin. Baharatlar ve kalan diğer malzemeyi de ilave edip harmanlayın.Harcı kapaklı bir güvece aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kapağı kapalı olarak 3 saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın.