Taze Sarımsaklı Kuzu Tarifi

Sofranızda mutlaka bulunması gereken bir lezzet, taze sarımsaklı kuzu tarifi... Taze sarımsaklı kuzu nasıl hazırlanır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Taze sarmısağı temizleyip 2 cm büyüklüğünde doğrayın. Tereyağını bir tencereye alıp, üzerine eti ekleyin ve suyunu salıp çekene dek kavurun. Temizlenmiş arpacık soğanı tencereye katıp, birkaç dakika birlikte soteleyin. Doğranmış sarımsak ve salçaları yemeğe ekleyin. Bir-iki dakika kavurup, tenceredeki malzemenin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tarçın, tuz ve karabiber katın. Azaldıkça sıcak su ekleyerek, et yumuşayana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...