Chutney Eşliğinde Izgara Patlıcan

Malzemeler
Yapılışı
-
1
Chutney malzemelerini bir tencereye alıp karıştırın. Ocaktan alıp 2 saat oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak bekletin. Kısık ateşte 30-35 dakika pişirin.
Çubuk tarçını 10 dakika sonra içinden alın. Chutney reçel kıvamını alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. Buzdolabında ağzı kapalı cam kavanozda muhafaza edin. -
2
Zeytinyağı sürülmüş patlıcan dilimlerini döküm tavada veya barbeküde ızgara yapın. Servis için üzerlerine krema kıvamında çırpılmış labne ve chutney koyun. Kuruyemiş serpiştirip ev yapımı lavaş ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL