Fırında Kuzu Kol

Fırında Kuzu Kol

Etin en leziz hali, işte Fırında Kuzu Kol tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Sarmısak, domates salçası, yoğurt, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırarak bir sos elde edin. Kuzu kolun her parçasına bu sosu bolca sürüp, bir gece buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından alıp, fırın torbasına yan yana dizerek yerleştirin.

  • 2

    Üzerine, kalan sosu gezdirin. Elma dilimi kesilmiş patates ve mantarı etlerin yan taraflarına yerleştirin. Ağzını sıkıca kapatıp, fırın torbasının üzerinden iki üç yerden kürdan yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...